Tips mot stinkende søppelbøtter

Tips mot stinkende søppelbøtter

Er du alt for treg med å ta ut søpla og kjenner det stinker under kjøkkenbenken? Vel, søppel stinker, og det er din egen feil at du er en lat slask, men noen ting kan gjøre saken litt bedre.

 

  1. Ta ut søpla oftere!
  2. Hvis punkt 1 ikke funker: Skyll ren melkekartonger, hermetikkbokser o.l. først. Det lille som ligger igjen i matemballasjen kan stinke noe helt jævlig etter noen dager.
  3. Ikke kast skrap fra tallerkenene, kasserollene o.l. i søpla uten å hive ut alt rett etterpå. Noen ting kan skylles i vasken og andre kan skrapes i dass, men pass på så ikke dassen går tett - da er det øyeblikkelig krise på gang. OBS: Ikke hell fett i vasken eller i dassen! Bruk ellers sunn fornuft.
  4. Pakk inn det som lukter. Kanskje ikke akkurat miljøvennlig, men det lukter mindre hvis man har avfallet i plastposer og knyter igjen før man legger det i søppelbøtta - eventuelt kan du først putte det i tomme melkekartonger, juicekartonger o.l. og skru igjen.
  5. Tømmer du askebeger i søppelbøtten? Ikke så veldig smart av minst to årsaker: 1. det kan være brannfarlig og 2. sneiper stinker. Tøm askebeger i dass hvis du ikke har vedovn e.l.
  6. Husk å vaske søppelbøtta inni mellom, gjerne med klor eller noe annet bakteriedrepende.
  7. Ta ut søpla oftere!! Det er bakterier, mugg og andre uhøflige og uhyggelige "greier" oppi der som du egentlig ønsker å ha i hus.

 

 

Ekstra informasjon